Nepal – Lumbini & Pokhara

Hoi allemaal,

Het heeft even geduurd, maar hierbij onze laatste belevenissen!

Nadat we de grens met Nepal zijn overgestoken, zijn we meteen doorgereden naar Lumbini. Dit is de geboorteplaats van Buddha! Omdat we laat aankwamen, zijn we op zoek gegaan naar een plaats om te slapen. Er staan veel hotels daar, maar we wilden eigenlijk gewoon in de auto slapen. We zijn dus naar een hotel gereden en hebben daar gevraagd of we daar op de mooie parkeerplaats van gras mochten kamperen. Dat was geen probleem en we mochten een douche gebruiken en hoefden zelfs niet te betalen! Dus zijn we daar in het restaurant gaan eten: het bleek een Japans hotel te zijn, waardoor er dus ook Japans werd geserveerd! En dat was lekker! Allemaal kleine bakjes met verschillende soorten groenten, noedels, kip enz.
Ook hebben we goed geslapen omdat er niet werd getoeterd op de weg. Wat een rust!

Toen werd het tijd om te tanken maar wat blijkt: Nepal heeft een brandstof crisis … En het is heel moeilijk om aan diesel te komen … Maar we hadden geluk: het enige tankstation in de omgeving dat diesel had vond het blijkbaar geen probleem diesel aan een toerist te geven die helemaal met de auto uit Nederland was komen rijden! We konden dus volgooien en we kunnen nu zo ongeveer heel Nepal doorrijden op deze tank dus dat komt goed uit!

Daarna door naar de geboorteplaats van Buddha. Eerst stonden we bij de verkeerde tempel, namelijk de Peace Pagoda, waar Rutger nog even met de monniken die daar even heeft meegetrommeld voor wereldvrede :) dus Rutger’s karma is weer helemaal goed!

Daarna door naar de goede tempel, die er eigenlijk uitziet als een kleine versie van de Fata Morgana in de Efteling …. Van binnen is het een opgraving, met een aanduiding waar Buddha precies geboren is. Heel apart :) we zijn nu ook al op veel plaatsen geweest die belangrijk zijn voor verschillende religies!

Daarna door richting Pokhara, de plaats waar je de Himalaya kunt zien en een relaxt plaatsje. Toen we eenmaal onderweg waren, bleek het nog wel een eindje rijden, dus we hebben een tussenstop onderweg gemaakt in een klein hotel, waar nooit buitenlandse toeristen komen volgens ons, want ze spraken geen Engels en we waren toch wel bijzonder. In het huisje naast dit hotel bleek ook nog eens een fabriekje te zitten waar ze tapijten maken: met weefgetouwen die bij ons in het museum staan!

De volgende dag op ons gemak door naar Pokhara, om daar op de enige officiële camping van Nepal te staan, een camping speciaal voor overlanders! Heel grappig, het bleek zo’n 10 kilometer uit Pokhara te liggen in een klein lokaal plaatsje dat weinig toeristen ziet. ‘s morgens kwamen dus de boeren met hun koeien voorbij en ‘s avonds kwamen ze weer terug! Maar we hadden wel een warme douche en wifi! Daar kunnen ze in andere landen nog wat van leren :)

Hier hebben we 3 nachten gestaan want het is toegeslagen: Rutger was niet lekker en heeft een aantal halve dagen op bed gelegen. Ach ja, het moest er een keertje van komen :) maar gelukkig gaat het weer de goede kant op!

De laatste dagen dus weinig gedaan, want ook de Himalaya is niet zichtbaar: die ligt achter een dikke mist … De mist is ons deze reis niet gunstig gezind. Maar wie weet, we zijn nog wel even in Nepal! Vanavond slapen we in het dorp om hier nog rond te lopen en lekker te eten, omdat het erg op toeristen gericht is hebben ze veel verschillende soorten eten! En dan morgen of overmorgen (afhankelijk van de mist) rijden we in etappes naar Kathmandu , met wat tussenstops onderweg!

Groetjes vanuit een mistig Pokhara!

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Nepal. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nepal – Lumbini & Pokhara

  1. Rutger & Lijn says:

    Daar moet je dan wel voor betalen :-)

  2. Rutger & Lijn says:

    We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

  3. Zeno says:

    Ik zie alleen maar tanks ;-)

  4. mama Wilma says:

    No road at all!!

  5. mama Wilma says:

    Lekkerrrrr!!!!

  6. mama Wilma says:

    Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

  7. mama Wilma says:

    Doodzwijgen dan is het er niet?

  8. mama Wilma says:

    Stoere foto, Lijnie!

  9. Mama Francine says:

    Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

  10. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ik was ook niet meegegaan hoor!!

  11. mama Wilma en papa Heddy says:

    Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

  12. mama Wilma en papa Heddy says:

    Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

  13. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

  14. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

  15. mama Wilma en papa Heddy says:

    Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

  16. mama Wilma en papa Heddy says:

    Goede vermomming!!

  17. mama Wilma en papa Heddy says:

    Was dat wel met een gids?

  18. mama Wilma en papa Heddy says:

    Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

  19. mama Wilma en papa Heddy says:

    Een echte safari!

  20. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ziet er niet zo camping-achtig uit.