Turkije – Istanbul

Hoi allemaal,

We zijn inmiddels in Turkije ! De grens ging heel makkelijk, we moesten alleen 2 visa kopen, laten stempelen en het zeil van de tent halen, en we konden zo het grote Turkije inrijden! Wel was het zo dat we bij de grens van Servië bleek al hadden ontdekt dat we onze groene kaart zijn vergeten (jaja, heel dom) en ook hier bij de grens hadden we die weer nodig … Maar we hadden eerder al een oplossing bedacht: Rutger had deze gelukkig ooit van de verzekeringsmaatschappij in PDF gehad! Deze hebben we opgeslagen op de iPad en toen de douane erom vroeg, hebben we de iPad afgegeven … En mooi dat ze het vonden! :) konden ze mooi een beetje door het pdf’je scrollen en zo. Waarschijnlijk dachten ze dat dit de nieuwe manier was van het meenemen van de groene kaart. Ze vonden het in ieder geval zo machtig interessant dat het helemaal geen probleem was en het geaccepteerd werd :)

De eerste nacht hebben we ongeveer 1,5 uur voor Istanbul in een hotelletje gezeten: de badkamer had een hangtoilet en de rest was ook van bedenkelijke kwaliteit (behalve het ontbijt, dat was heel lekker!), maar goed, we hebben in ieder geval geslapen. Nu zijn we in Istanbul, midden in het toeristendistrict. Hier hebben we een hotel en kunnen we alle toeristische attracties lopend zien!
Vandaag hebben we al een aantal grote attracties bezocht: eerst zijn we naar het Tokapi paleis gegaan, het paleis waar alle sultans gewoond hebben. Een ontzettend groot complex met heel veel kleine tentoonstellingen. Heel mooi gedaan, en vooral de wapenafdeling viel goed in de smaak bij Rutger :) ook hebben we een 86 karaats diamant gezien!
Vanuit daar naar de obelisk (waarschijnlijk weer gestolen uit Egypte :) ), omdat we blauwe moskee nog niet in mochten: het was bidtijd. Hierna alsnog de moskee in, ik in vol ornaat, ofwel de Iran-outfit: hoofddoek en jurk. Heel mooie moskee, hoewel deze veel drukker was qua decoratie dan bijvoorbeeld in Muscat (Oman).
Als laatste grote attractie zijn we naar de cistern geweest, een ondergronds waterreservoir uit de tijd van de Romeinen. Deze was nog volledig intact en mooi verlicht wat een hele mooie, aparte sfeer gaf.
We zijn nog nog even langs de grote bazaar gelopen, maar dat is vooral een toeristenattractie en totaal geen authenticiteit meer, dus daar waren we in 3 minuten klaar. Tijd om te eten! We hadden een tentje gevonden waar we voor een klein bedrag goed konden eten, dus Rutger had pasta en ik had een fallafel wrap. Totale schade: € 4,25 :)

Inmiddels zitten we in ons hotel, de benen doen wel een beetje zeer nu!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

Istanbul:

This entry was posted in Turkije. Bookmark the permalink.

2 Responses to Turkije – Istanbul

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.