Turkije – Istanbul, Buyukcekmece & onderweg

Hoi allemaal!

Na onze eerste dag in Istanbul en een goede nacht is Cathelijne een aantal uurtjes alleen de stad in geweest om o.a. naar de “spice market” te zien, Rutger heeft intussen nog even fijn doorgeslapen. Na uitgecheckt te hebben zijn we nog de Aya Sofia gegaan. Volgens ons toch wel het meest indrukwekkende gebouw wat we gezien hebben in Istanbul.

Hierna hadden we een afspraak, jawel, met de moeder van een collega van Rutger. Zij woont samen met haar man in Istanbul, in de wijk Buyukcekmece. Hier waren we welkom om te overnachten. Eenmaal aangekomen zijn we ontzettend gastvrij en lief ontvangen, het leek wel als thuiskomen. Ferda had ‘s avonds uitgebreid gekookt, jammie!! De volgende dag zijn we gaan lunchen in een heel leuk restaurant dat in de zee lag en zijn we naar een aantal oude gebouwen geweest die vroeger aan de zijde route lagen. ‘s Middags zijn ik en Ferda gaan winkelen! Met de bus naar het winkelcentrum en ik heb daar twee lange rokken gekocht, die in Iran en Tibet (jaja wel gaan door China rijden!!!) van pas gaan komen.

‘s Avonds mocht ik mee naar een henna party, een feestje voor de vrouwen als iemand gaat trouwen. Heel erg leuk om eens mee te maken! Dansen op Turkse muziek, dus ik kan nu een dansje :) Rutger is thuis gebleven met Mahmut, want mannen mogen niet mee, zij hebben de hele avond trik trak gespeeld! Omdat Rutger veel te vaak verloren had, heeft hij getrakteerd op ijsjes! Na nog een nachtje daar te hebben geslapen, zijn we na een uitgebreid ontbijt weer helemaal uitgerust en met een volle maag weer op weg gegaan. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad, en zijn erg dankbaar voor de gastvrijheid die we hebben mogen ontvangen!

Onze weg hebben we vervolgd naar de de zwarte zee op de hoogte van Duzce, waar we op een plek hebben gestaan met uitzicht op de zwarte zee. We hebben ook voor de tweede keer uit het kookboek gekookt :) Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken (nou ja, relatief dan :) ), want vandaag zijn we helemaal naar Bogazkale gereden, een rit van ongeveer 6 uur. Onderweg zijn we gestopt bij het mausoleum van Ataturk, de grondlegger van het moderne Turkije, in Ankara . In Bogazkale staan weer op een mooie plek onder de appel bomen in de tuin van een hotel vlakbij de opgraving, waar we morgen heengaan!

Groetjes,  Cathelijne en Rutger

Turkije – Istanbul, Buyukcekmece & onderweg

This entry was posted in Turkije. Bookmark the permalink.

5 Responses to Turkije – Istanbul, Buyukcekmece & onderweg

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.