Turkije – Boğazkale (Hattusha)

Turkije – Boğazkale (Hattusha)  Gister ochtend naar Hattusha geweest, dit was de hoofdstad van het koninkrijk van de Hettieten en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze site was erg groot, de oude stadsmuur er omheen is zo’n 6km. Gezien de oppervlakte mag je er met de auto overheen rijden, super leuk omdat dit bij ons onvoorstelbaar zou zijn. Cathelijne, zoals gewoonlijk, heeft me als een ervaren gids rondgeleid :) Op de tempel van de koning met een waanzinnig uitzicht, hebben we nog een lekkere salade gemaakt met een eitje en een soort turks brood met kaas, waar ik de naam even van kwijt ben.

In de loop van de ochtend zijn we doorgereden richting onze volgende bestemming, Ürgüp in het erg toeristische Cappadocie. Aangzien we genoeg tijd hadden voordat het donker was, hebben we gekozen voor een binnendoorweg. Vier uurtjes over smalle weggetjes door een landschap met eindeloze akkers zonder enig groen of boom, de oogsttijd zal wel net zijn geweest. Soms was er een dorp waar mensen je vragen wat je daar in hemelsnaam doet, en je vervolgens wat fruit meegeven.

Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, een erg mooie Euro Camping met goed sanitair (en een zwembad!), zagen we een Nederlandse camper staan. Blijkt dat er nog 22 volgden, een georganiseerde camperreis door Turkije. Wel lache om met een drankje iedereen de camper zien te plaatsen, vrouw buiten aanwijzingen geven en man parkeren! (ge wit wel he … :) ) LOL.

Groeten,

Rutger en Cathelijne

This entry was posted in Turkije. Bookmark the permalink.

One Response to Turkije – Boğazkale (Hattusha)

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.