Turkije – de laatste dagen in Koerdistan

Hoi allemaal!

Hier Het laatste berichtje uit Turkije! Na een nachtje slapen zijn we doorgereden naar lake Van, naar Tatvan om precies te zijn. Dit ligt aan de westelijk punt van lake Van. Een hele moderne stad, veel vrouwen zonder hoofddoek (hoewel ik dan ook gewoon een leuke bezienswaardigheid ben voor de locale bevolking) en erg modern. Grote winkelcentra en moderne gebouwen. Maar ook kleine theehuisjes, een aantal tegenover ons hotel. We zijn relaxt gaan eten, maar daar kwam Rutger er via internet achter dat de stad niet bepaald vredig is geweest de laatste jaren … Het relaxt door de stad lopen was dan ook snel afgelopen. Maar over de mensen niets dan lof (net zoals de rest van Turkije): aardig, eerlijk en geïnteresseerd. We hebben goed geslapen in ons hotel en zijn de dag erop doorgereden naar Van, de grootste stad aan het meer. Onderweg zijn we door de krater van mount Nemrut (de andere dus) gereden. Ontzettend mooi en we konden onze auto goed gebruiken! Hier waren amper andere toeristen dus heel relaxt!

Daarna doorgeren naar Van. Omdat we nogal laat waren, ook hier een hotel gepakt. Hoewel dit nog een hele beleving was …

Het hotel wat we via tripadvisor hadden gevonden was eigenlijk duurder dan we dachten, dus we hebben bij een taxi chauffeur een ander, goedkoper, hotel gevraagd. Daar aangekomen zag het er al niet helemaal 100% uit, maar ja, we kunnen niet extreem veel geld aan hotels uitgeven. Dus de kamer genomen zonder eerst te gaan kijken … GROTE fout … Eenmaal bovengekomen bleek het niet goed schoon, de gordijnen durfden we niet aan te raken, de wc was vies … Rutger probeerde het nog heel positief te brengen, maar na kort beraad besloten we dat we in deze rotzooi echt niet konden slapen. We zijn dus teruggegaan naar het eerste hotel, Bayram hotel aan de hoofdstraat, wat een verademing! We werden verwelkomd door de hotelbaas, een ontzettend aardige en lieve man. Hij heeft ons een restaurant geadviseerd, erg goed (ik had weer kumpir), en we kregen na terugkomst een uitnodiging om op zijn kantoor thee te komen drinken, wat we uiteraard aangenomen hebben, en hebben we zitten praten.

Na een hele goede nacht, douche en ontbijt (we kregen zelfs een lunchpakketje mee) zijn we naar de grens met Iran gereden, daar gaan we vandaag over!

Groeten,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Turkije. Bookmark the permalink.

6 Responses to Turkije – de laatste dagen in Koerdistan

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.