Iran – Yazd

Hoi allemaal,

Inmiddels zijn we weer een aantal dagen verder dus weer tijd voor een berichtje!

allereerst hebben we voor onze tocht door China meerdere mensen gevonden waardoor we de 26-daagde route zullen gaan doen! 21 december vertrekken we Tibet in!

De afgelopen dagen hebben we in Yazd gezeten, een unesco wereld erfgoed. Dit omdat de binnenstad volledig is opgebouwd uit lemen huizen, dus de hele binnenstad heeft een bruinige kleur En heeft geen hoogbouw. Hier hebben hebben in het Silk Road hotel gezeten, een hotel / hostel dat bekend staat om zijn vele reizigers uit verschillende delen van de wereld. En dat klopte ook: we zijn twee zwitsers (ohneplani.blogspot.com), een Franse kunstenares met haar kleine zoontje, Jan uit Rotterdam die alleen de wereld rondgaat terwijl zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen thuis zijn (heel stoer!) tegengekomen. Ook het personeel was heel aardig, vooral met Balal kon Rutger heel goed opschieten!

Maar we moesten natuurlijk ook iets van de stad zien, gelukkig zaten we midden in het centrum. De eerste dag zijn we de hele dag met de Zwitserse jongens weggeweest: ronddwalen door de stad, de Jameh moskee bekijken, eten bij een omgebouwd badhuis, naar de ‘towers of silence’ en ‘de fire temple’ (beiden van de eerste godsdienst die maar één god kende: het zoasterisme.

Na het avondeten, waarbij we bij een pizzeria hebben gegeten van een Australische eigenaar, zijn we naar een soort sportschool geweest waar ze op traditionele wijze sporten. Hier ‘dansen’ ze op trommelmuziek die live wordt gespeeld en waarbij ook wordt gezongen. Op een gegeven moment gingen ze het houten pionnen aan de gang, later bleken deze zo’n 20 kilo per stuk te zijn, waarbij de zwaarste zelfs 40 kilo per stuk zijn … En iedereen gebruikt er 2!
Nadat dit afgelopen was mochten we nog het dak op, dit gebouw was namelijk een oud waterreservoir en het uitzicht was erg leuk, namelijk een op soort poort op een plein.

Na een goede nachtrust (wel op onze eigen matrasjes overigens, de bedden waren veel te hard …) hebben we de dag erop rustig aan gedaan. We hebben wat in het hotel gezeten en hebben daar geluncht, Cathelijne met kameel! ‘s avonds zijn we met de Zwitsers ook nog kameelburger gaan eten verderop in de straat. Heel gezellig! Zijn gingen wel dezelfde avond door naar Bandar Abbas om de boot naar Dubai te pakken!

We bleven nog een nachtje en ontmoette Jan de volgende morgen: met hem hebben we deze dag opgetrokken. Hoewel we niet heel veel gezien hebben, zijn we wel rustig gaan lunchen, weer in het verbouwde badhuis. Deze keer had ik de koude soep op aanraden van een gids die we tegengekomen waren, en wat was die ontzettend goed! Ik heb getwijfeld om na het warm eten nog een bord te bestellen!
‘s avonds zijn we op zoek gegaan naar een oplader voor de iPad voor Cathelijne, want nu kan ze hem alleen in de auto opladen … Maar daar hebben ze in Iran een oplossing voor: een heuze Apple store (ja copyright en trademark en zo hebben hier weinig waarde … )! Maar ze hadden de oplader niet …

Na een hapje eten terug naar het hotel voor een schoonheidsslaapje.

De volgende dag hadden we nog niet besloten wat we zouden doen, uitchecken of nog een nachtje blijven … Maar iemand wilde onze kamer wel hebben dus we hebben uitcheckt. Uiteindelijk hebben we een dagje op het hotel gezeten en ‘s avonds voor de deur in de auto geslapen, dat vond de manager geen probleem, we mochten zelfs gewoon komen ontbijten!

Toen werd het toch echt tijd om weer doorte gaan, dit keer naar Kerman. Hier hebben we in een guesthouse geslapen en veel info gekregen ober het vervolg van onze route.
Momenteel staan we op de desert camp tegen de Kaluts aan! Het lijkt hier net een Afrikaanse lodge, en onze auto staan er ongeveer tegenaan :) we hopen alleen wel dat de lampen vanavond nog uitgaan, sterrenkijken gaan nu minder goed …

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Iran. Bookmark the permalink.

6 Responses to Iran – Yazd

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.