India – Incredible India … Amritsar & McLeod Ganj

Eindelijk zijn we dan in India! Onze eerste stop na de grens is Amritsar (precies 30 km na de grens met Pakistan), de plaats waar de heiligste tempel van de Sihks staat, een religie die ongeveer 2% van de Indiërs aanhangt. Deze personen hebben de bekende tulbanden om, en zijn dus meteen te herkennen op straat.

Amritsar staat dus bekend om de Gouden Tmpel, het Vaticaan van de Sihks, en omdat we dus door deze plaats heen reden, konden we dat niet missen! We hadden een hotel in centrum uitgekozen, want na mailcontact werd verzekerd dat onze auto echt bij het hotel kon komen en we bij het hotel konden parkeren … Omdat onze navigatie ons een heel klein straatje instuurde, hebben we het hotel gebeld. Iemand kwam ons ophalen en naar het hotel begeleiden. Ook na het zien van de auto werd verzekerd dat het mogelijk was … Toen begon het … Rutger werd hele kleine straatjes ingestuurd, waar buiten onze auto geen verkeer meer mogelijk was en waar we net doorheen konden … Eenmaal aangekomen bij het hotel bleek de parkeerplaats ook nog eens veel te laag en de draai onmogelijk te maken, maar het blijft India dus geen probleem, er was nog wel een andere oplossing! Dus naar een andere parkeerplaats, maar dat was op zo’n rare plaats dat we weigerde de auto daar neer te zetten. Dus besloten op zoek te gaan naar een ander hotel, dat ons aangeraden was door andere overlanders. Wat een verademing! In een ander deel van de stad, we konden op de binnenplaats parkeren en de kamers zagen er goed uit! We hebben daar dus 2 nachten geslapen: één nacht in een kamer, 1 nacht op de camping.

We hebben overdag de auto weer in orde gemaakt, de rubbers van de schokbrekers waren bijna helemaal op dus nieuwe eronder gezet in een shopje hier (van een Toyota, ze hebben hier geen Defenders dus de rubbers werden op maat gemaakt). Later die middag met een gids naar de tempel geweest. Een hele aparte ervaring zo midden in zo’n drukke stad. Rutger was de attractie van de dag voor de mensen daar en moest heel vaak op de foto :)

De dag erna vertrokken naar McLeod Ganj, de plaats waar de Tibetaanse vluchtelingen en de Daila Lama officieel wonen. Een rit die ongeveer 6 uur zou moeten duren. Maar wisten jullie dan 9 november een dag is dat een van goeroes van de Sihks jarig is? Dat wisten wij dus ook niet … Maar de mensen wel en er moesten dus processies gehouden worden. En hier geldt ook weer: niet op verlaten veldjes, maar over de hoofdweg … Dit resulteerde erin dat we 2 keer 2 uur hebben vastgestaan en nog een keer een uur … We waren dus pas om half 8 op de plaats van bestemming na een hele lange dag waarin we vooral veel gewacht hebben. Want het verkeer in goede banen leiden is blijkbaar niet een van de taken van de politie hier … Iedereen schoot er dus aan alle kanten voorbij, waardoor de auto’s elkaar blokkeerden en iedereen dus vast stond … Heel handig en heel frustrerend.

Maar hier in McLeod Ganj is het de rust zelve. We zitten hoog in de berg met ontzettend goed uitzicht. Vandaag zijn we op ons gemak naar de residentie van de Daila Lama geweest en hebben we zitten internetten in een koffiezaakje.

En tot nu toe hebben we nog geen last van Delhi belly! :)

Groeten,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in India. Bookmark the permalink.

5 Responses to India – Incredible India … Amritsar & McLeod Ganj

  1. Rutger & Lijn says:

    Daar moet je dan wel voor betalen :-)

  2. Rutger & Lijn says:

    We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

  3. Zeno says:

    Ik zie alleen maar tanks ;-)

  4. mama Wilma says:

    No road at all!!

  5. mama Wilma says:

    Lekkerrrrr!!!!

  6. mama Wilma says:

    Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

  7. mama Wilma says:

    Doodzwijgen dan is het er niet?

  8. mama Wilma says:

    Stoere foto, Lijnie!

  9. Mama Francine says:

    Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

  10. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ik was ook niet meegegaan hoor!!

  11. mama Wilma en papa Heddy says:

    Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

  12. mama Wilma en papa Heddy says:

    Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

  13. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

  14. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

  15. mama Wilma en papa Heddy says:

    Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

  16. mama Wilma en papa Heddy says:

    Goede vermomming!!

  17. mama Wilma en papa Heddy says:

    Was dat wel met een gids?

  18. mama Wilma en papa Heddy says:

    Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

  19. mama Wilma en papa Heddy says:

    Een echte safari!

  20. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ziet er niet zo camping-achtig uit.