India – Delhi

De eerste dag in Delhi, wat zullen we gaan doen? Uiteindelijk besloten om rustig aan te doen: Rutger moest naar de kapper en even naar de FabIndia in Delhi. In de middag zijn we met de eigenaar van de b&b waar we sliepen de stad ingegaan: eerst naar de landrover dealer. Toen we gisteren namelijk onze spullen op gingen halen daar, bleek er een Duitse landrover te staan! Zij belde ons dan ook op en we hebben daar een tijdje gezeten om ervaring uit te wisselen.

Daarna naar de markt waar je alles uit Europa kunt krijgen (behalve boerenkool kwamen we achter ;) ), en een markt waar ze spullen uit heel India verkochten. Heel erg leuk! We hebben daar een cadeautje gekocht voor de verjaardag van die avond waar we voor waren uitgenodigd – een oranje sjaal :) (die mensen zaten ook in ons hotel). In het restaurant aangekomen bleek er een hele internationale groep te zitten: een Italiaanse, Portugese, een Nederlandse, Iranezen, Indiërs en Canadezen ! We hebben een hele gezellige avond gehad, met als afsluiter een stuk taart! Met alle personen uit het hotel weer in onze auto terug, heel grappig, want we zaten er dus met 5 personen in!

De volgende ochtend besloten dat we toch maar iets van Delhi moesten zien, en op aanraden van mensen die we eerder hadden ontmoet zijn we naar Qutb Minar gegaan, een groot bouwwerk aan de rand van Delhi (weer een Unesco wereld erfgoed, die hebben we al heel wat gezien deze reis!). Een hele mooie oude toren, met een heel complex er omheen. Hier waren ook wij weer een bezienswaardigheid, en we staan weer op veel foto’s ! Op de terugweg naar het hotel nog even op de markt gestopt voor wat inkopen en toen even terug naar het hotel. ‘S avonds zouden we weer met de baas van het hotel op stap gaan: we moesten wat spullen voor onze Apple apparaten hebben. Die zijn we in een groot winkelcentrum gaan halen, en hebben ondertussen een ijsje gehad (sinds lange tijd! Want we durven het vaak niet ivm bacteriën maar dit was haagen dasz :) ). Daarna uit eten bij de Italiaan, wat erg goed smaakte, en door naar India gate om foto’s te maken in het donker: een oorlogsmonument wat veel weg heeft van de Arc de Thriomph. Het zag er heel gaaf uit zo ‘s avonds en we hebben mooie foto’s gemaakt !

Daarna werd het toch echt weer tijd om te gaan slapen, want de volgende dag gingen we naar Agra, de plaats waar de Taj Mahal staat! Na een rustig start, waarbij we nog veel tips voor Nepal hebben gekregen, zijn we vertrokken. Toch wel met pijn in het hart: een fijn hotel met fijne mensen. Als we dus ooit weer naar Delhi gaan weten we waar we moeten slapen! En eindelijk hadden we een keertje geluk: goede weg, niet heel druk en geen rare dingen onderweg! We hebben dus een gemiddelde van 50 km/u kunnen rijden! Jawel, een nieuw snelheidsrecord!

Vanavond staan we eindelijk weer eens op een soort camping en kunnen we in de auto slapen! Toch ook weer een keertje leuk hoor!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in India. Bookmark the permalink.

2 Responses to India – Delhi

  1. Rutger & Lijn says:

    Daar moet je dan wel voor betalen :-)

  2. Rutger & Lijn says:

    We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

  3. Zeno says:

    Ik zie alleen maar tanks ;-)

  4. mama Wilma says:

    No road at all!!

  5. mama Wilma says:

    Lekkerrrrr!!!!

  6. mama Wilma says:

    Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

  7. mama Wilma says:

    Doodzwijgen dan is het er niet?

  8. mama Wilma says:

    Stoere foto, Lijnie!

  9. Mama Francine says:

    Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

  10. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ik was ook niet meegegaan hoor!!

  11. mama Wilma en papa Heddy says:

    Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

  12. mama Wilma en papa Heddy says:

    Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

  13. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

  14. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

  15. mama Wilma en papa Heddy says:

    Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

  16. mama Wilma en papa Heddy says:

    Goede vermomming!!

  17. mama Wilma en papa Heddy says:

    Was dat wel met een gids?

  18. mama Wilma en papa Heddy says:

    Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

  19. mama Wilma en papa Heddy says:

    Een echte safari!

  20. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ziet er niet zo camping-achtig uit.