Thailand – Bangkok en verder zuid

Vanuit Siem Reap, Cambodja zijn we vroeg vertrokken richting Bangkok, Thailand. Een rit van 500 kilometer met een grensovergang. Aangezien iedereen lyrisch is over Thailand zijn onze verwachtingen hoog en dat is maar goed ook anders waren we waarschijnlijk (te) lang in Cambodja gebleven ;) we gaan hier zeker nog eens terug! Eenmaal bij de grens verliep alles soepel en waren we in een uurtje klaar. De weg naar Bangkok is heel goed maar de Thai rijden daarom ook erg hard en willen ons vaak van de weg drukken. Het voelde weer een beetje als in Nederland tijdens de avondspits. Zoals altijd bij grote steden komen we aan in de avondspits van Bangkok. Het is drukkend warm en zonder airco pikken we het af in de auto. Gelukkig heeft Cathelijne navigatie en rijden we in een paar uur in rechte lijn naar het hotel, wat een grote stad. Bij ons hotel aangekomen kijken we of we Jan kunnen vinden, iemand die we in Iran hebben ontmoet en nog steeds contact mee hebben. Onze wegen kruisen toevallig weer hier en hadden afgesproken, zo wordt de wereld erg klein :) Vanaf beneden kijken we vier verdiepingen hoger en zien hem in zijn bekende outfit naar beneden komen, fantastisch!

De dagen in Bangkok hebben we dan ook met hem en een vriend van hem, die over was gekomen uit Nederland, doorgebracht. Doordat zij een fietstocht gedaan hadden in Bangkok en die geweldig vonden, moesten wij er natuurlijk ook geloven! Dus de eerste dag een beetje rondgelopen door Bangkok, naar het paleis en de omliggende gebouwen geweest, en ‘s avonds een avondfietstour door Bangkok. Wat ontzettend leuk! We hebben door kleine straatjes gefietst, onder andere in China town en de bloemenmarkt.
De volgende dag besloten we een tocht over het water te maken in een longtail boot, een klassieke Thaise boot, weer samen met de vrienden uit Rotterdam :) Maar toen we net onderweg waren, begon het te regenen! En niet zo’n beetje ook niet! Dus maar een cafeetje ingedoken om vast te lunchen. Nu een uurtje konden we weer verder (de straten stonden toen wel even helemaal blank, het riool kon al het water niet aan, dus niet gek dat Bangkok na een aantal dagen zware regenval onder water stond …), en hebben alsnog de boot gepakt. Heel leuk, varen door allerlei kleine slootjes en bekijken hoe de mensen in de buitenwijken van Bangkok echt leven.

Na deze gezellige dagen met Jan en Tom werd het weer tijd om door te reizen, we moesten en zouden toch echt een keertje naar het strand! Dus een strand uitgezocht. Na een dag rijden (gelukkig lag het op de weg naar het zuiden) bleek dit eerste strand een grote tegenvaller … De ‘boulevard’ was gewoon een doorgaande weg en het strand was nogal vies … Dus maar snel een hotel met internet gezocht en op zoek naar een nieuw strand …
Dus de volgende dag meteen door naar Koh Lanta Yai, dat bekend staat om een van de mooiste stranden van Thailand. We moesten met de ferry over, wel weer grappig; met de ferry is altijd leuk! Aangekomen op het eiland bleek het vooral een resort-achtig eiland te zijn: iedereen werd met busjes vanuit het vliegveld naar het eiland gebracht om de hele dag niet van het resort af te komen …

Toegeven: de stranden waren erg mooi (maar niet zo mooi als Tulum in Mexico, we zijn verwend …) maar de mensen spraken ons niet aan … Maar we wilden strand, dus zijn in een heel mooi hotel met zwembad gaan zitten om een paar dagen niks te doen (dat resulteerde bij ons in 1 dag: ontzettend verbrand en verveeld na een hele dag aan het zwembad zitten)! We hebben de frisbee goed kunnen gebruiken op het strand!

Na 1 dag hadden we het dus gezien. Hoewel iedereen dus lyrisch is over Thailand, zijn wij er niet echt over te spreken: te toeristisch, te veel backpackers en ‘resort-gangers’ en wij vonden de Thai ook niet echt aardig in vergelijking met mensen uit andere landen … Maar niet ieder land kan bovenaan je lijstje van mooiste landen staan :) Gelukkig hebben we geen 4 weken geboekt en besluiten om in één ruk door te rijden naar Maleisië!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Thailand. Bookmark the permalink.

0 Responses to Thailand – Bangkok en verder zuid

 1. Dee says:

  De doc was er net weer op!Heb er van genoten. Toch ovberstelnaar dat iemand zich wil laten opsluiten van de buitenwereld en 25 a 35 jaar aan een boek wil werken.. crazy toch!?

 2. Matteo says:

  Het lijkt me een interesant boek, alle kenins van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k’denk dat je ermee voorzichtig moet doen.

 3. Mike says:

  …// //அர ள உத ர த த அட த த ம த த ஏன பச ம ட என வச ப ட வத ல ல ?க ழந த கள க க த ய ப ப ல க ற ய ம ப த அல லத இல ல த ப த அதற க ம ற ற க பச ம ப ல ய உபய க ப பர .(எர ம ப ல ல க ழ ப ப அத கம அத க ழந த க க ஒத த க க ள ள த )அந த நன ற உணர ச ச க ரணம கத த ன பச வ த ய க க சம னம க ப ர க க ன றனர // //ட ப க க ர ம ல ட ப க க ர க வ ட ட க க ண ட இர ப பத ப ர ப பனர கள ன பரம பர ப பழக கம . அப பட த த ன த ய ப ப ல இல ல த க ழந த க க பச ம ப ல த வ என ற கத அளக க ன றனர .வரல ற ற உணம வ ற . ஆத ய ல ப ர ப பனர கள வ ர ம ப உண டத பச ம ட ட கன ற க ட ட ய ன ம ம சம த ன . இப பட வ ட ட த த ன பதற க க வ த த ர க க ம ம ட ட “yajna pashu ” என ற அழ த தனர . ‘க ‘த னம என க ற வ ர த த ய ன ப ன னண அத த ன .ஆன ல , ப த தர ம , மக வ ரர ம அக ம ச ய வல ய ற த த யப த , ஏர ளம ன ர அவர கள ப ன பற ற வத ப ர த த பயந த – தங களத வ த க மதத த க ப ப ற ற க க க ள வதற க க – ‘க ல ல ம ‘ய ப ர ப பனர கள ம ப சத த டங க னர .ப ன ப , ம ட கள க க ள ள ம உயர வ த ழ வ ப ப க த த – வ ள ள மற ற ம கலர கலர ன பச ம ட உயர ந தத , கர ப ப ன எர ம ம ட த ழ ந தத என ற ப ச வர க ன றனர . பச வத க க எத ர ப ப த ர வ க க ம இவர கள , மக ஷ ச ரமர த த ன ய ல க ல லப பட ட ச ரன த ன மக ஷம (எர ம ) என ந ன த த இன ற ம எர ம ய க ல வத எத ர ப பத இல ல .இந த ய வ ன ந ன க ல ம ன ற பங க ப ல ப ர ள த வ ய ந ற வ ச ய வத எர ம ம ட த ன . இதன இந த ய வ ன த ச ய வ லங க க ஆக க எந த ப ர ப ப ன வத சம மத ப ப ன ?ப ர ப பனர கள ன பச ம ட ட ப சம பற ற ம ல ம அற ய பட க கவ ம : Buffalo nationalism: a curqitie of spiritual fascism – By Kancha Ilaiah

 4. Mujahid says:

  c4ntligen, stort grattis till er! Det har varit se5e5 rgilot att ff6lja dig under dessa me5nader, ser fram emot att ff6lja din blogg le4nge till.

 5. Feter says:

  Det de4r c4R grf6nt, Jane – det borde ve4l du veta!? ;-) Synd bara att klottraren inte hade koll pe5 det, och rf6rde ihop fe4gerna med varnan!!! :-D Men tittar man noga, se5 anar man faktiskt lite turkosgrf6na nyanser he4r och var de4r det gula och ble5a har flutit ihop. :-) Ff6r f6vrigt e4r det en ganska vit ve4rld he4r ockse5 nu. Det har snf6at ne5n/ne5gra centimeter varje natt de sista dagarna – och ige5r snf6ade det en hel del under dagen ockse5, fast det har e4nde5 inte blivit mer e4n si se5 de4r fem-sex centimeter sammanlagt. Lagom mycket, se4rskilt med tanke pe5 att man i princip kan skippa att skotta de5. :-D

 6. Natasha says:

  ja huaaaaa jag me5ste ff6rsf6ka fe5 ner frf6n som jag vann pe5 en uttlitnong pe5 en blogg! Blir se5 nervf6s att jag inte klarar det de4rff6r att frf6na me5ste frysa och sedan ve4rmas igen och se5 ste4llas ut igen ff6r att ff6rhoppeligen gro till ve5ren!

 7. Joyce says:

  subject of Home Automation, she works as a software eneinegr at Google! We had the honour to get an interview with Claire, where you can read more about the life at Google and why she chose to be an

 8. Vanelly says:

  SVIJANY mohu vřele doporučit, mezi pražskfdmi běžci o něm kolujed legndey a samotned běžci poře1dajed ze1jezd předmo do Svijan. Vfdborne1 kvalita, fatasticke1 cena a širokfd vfdběr.Majed ho v hospodě kousek pod Palmovkou asi 200m vpravo podel Rokytky…jinak je to v Praze nuda gambrinus atd.za PPV er

 9. Ritu says:

  You’ve mangead a first class post

 10. Liz says:

  Was jij zelf in Tanzania Rob? Dat wist ik niet. Wat een mooie foto’s.Je kunt ook foto’s zien via het web van ons in Zuid-Afrika, Namiebieb, Botswana en Zambia. Ik ga jullie vgolen.VA:F [1.9.22_1171]please wait…

 11. Miquel says:

  I just want to tell you that I am just very new to blogging and dniieftely loved you’re blog site. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly come with great articles. Cheers for sharing your website.

 12. levitra says:

  MCT, I’m with you–I really miss Nahrmann, though in no small part because of what Nico enjoys so much that got this thread started. The banter between Nahrmann and Merlin, or Nahrmann and Cayleb, or all three when they were together, was priceless entertainment. All three were, each in their own way, champion wise-arses.

 13. Patricia says:

  Hello ~Glad you found the site useful for you ~ Feel free to send me an email torguhh the Contact Us page~ you will receive updates from time to time You can also subscribe to the RSS PID,Sincerely, Orion

 14. Nidheeshp says:

  Ja, in juli 2010. Daar een rondreis geaadn en ervaren hoe veelzijdig een land kan zijn!Waar kan ik jouw foto’s dan zien? Klinkt als een mooie reis die je gemaakt hebt!VN:F [1.9.22_1171]please wait…

 15. Karlie says:

  Begun, the great internet eduiotcan has.

 16. Love says:

  Wonderful story, reckoned we could comnibe a handful of unrelated data, nevertheless truly really worth taking a search, whoa did a single understand about Mid East has got much more problerms as well

 17. Cami says:

  Je1 nechlaste1m, je1 pouze noelsbně konzumuji :-) Sašo a neboj, to o těch 2 hodine1ch jsem si vtloukla do hlavy už dředve (Rosťo vedš kdy a vedš kde :-) )

 18. Dankzij dit artikel hoef ik niet meer te zoeken. Don E.

 19. Een interessante lezing. Dank u wel. E. de Jeu

 20. Ik raad het aan! Elisa Spapens