Maleisië – Melaka & richting de eindbestemming!

Ons vertrek uit kuala lumpur duurde wat langer dan verwacht: de general manager van ons 5-sterren hotel had een medewerker een briefje laten brengen, of we ons even bij de balie konden melden … Dus wij hadden zoiets van: wat is dit nu? Toen we bij de auto stonden om de laatste spullen in te pakken voor vertrek bleek de reden … De manager wilde graag met de auto en ons op de foto voor het hotel! Terwijl er de dag ervoor nog een Bentley stond die niet interessant genoeg was voor een foto, mocht wij niet eerder weg :) Dus dat hebben we natuurlijk even gedaan, erg leuk. Ook alle medewerkers wilden graag op de foto dus we hebben een hele sessie gehad.

Daarna onderweg naar Melaka, een plaats die ooit gekoloniseerd is geweest door de nederlanders en dus wat Nederlandse gebouwen moet hebben. Maar onderweg zagen we ineens Sepang op de borden staan: van de formule 1 races die daar gereden worden. Een leuk uitstapje leek ons dus maar erheen en zien of we in de buurt konden komen. Aangekomen bleek dat we wel heel makkelijk het terrein opkwamen, wat ons verbaasden, maar niemand scheen het erg te vinden. Dus maar eens aan een medewerker gevraagd of we ook met de auto de baan op mochten: dit was een stap te ver (er werd op dat moment met motoren getest), maar we kregen wel even een rondleiding door de control room (waar alle belangrijke mensen zitten tijdens de race) en het tijdwaarnemershokje. En als klap op de vuurpijl mochten we met onze auto wel over de service lane langs de baan afrijden! Heel gaaf! Dus eind maart moeten we de F1 race kijken op tv!

Daarna moesten we toch door naar Melaka: een heel leuk hotelletje gevonden met hele aardige mensen en op loopafstand van alle bezienswaardigheden. ‘S avonds hebben we bij het lokale restaurant gegeten: een soort fondue met saté saus. Je kookt dus al je eten in saté saus! Heel lekker maar we hebben voorlopig genoeg saté saus gezien :)

De volgende dag dan sightseeing! Er bleek een Nederlandse begraafplaats, een ruine / kerkje met Nederlandse grafstenen, een molentje, een protestantse kerk en een ‘Stadhuys’ te zijn! Alles mooi in tact met veel Chinese toeristen! Hoe leuk wil je het hebben? :) we hebben dus een tijdje rondgelopen en hebben foto’s gemaakt die Nederland zouden kunnen zijn. Het is geen heel groot dorpje dus na een paar uurtjes hadden we het gezien. We moesten nog op zoek naar een hotel in Singapore, dus daar hebben we de rest van de dag aan (moeten) besteden, maar gelukkig wel iets leuks gevonden.

De dag erop naar Singapore! Het laatste land en onze eindbestemming!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Maleisië. Bookmark the permalink.

3 Responses to Maleisië – Melaka & richting de eindbestemming!

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.