Minsk

Hoi allemaal!

Inmiddels zitten we alweer 2 nachten in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. De weg hier naartoe en in de stad waren heel soepel: alle wegen hier zijn heel makkelijk te bereizen en zien er redelijk goed uit (alleen spoorvorming kent een overtreffende trap hoer van Nederland :-) ). We rijden naar het appartement dat we geboekt hebben en moeten even slikken: laten we zeggen dat deze buurt bij ons niet door zou gaan voor een hele goede buurt. Mensen zitten voor het huis bier te drinken en alles is vervallen … De verwachtingen van de site worden ook niet bepaald waargemaakt, maar we doen het er maar mee! De eerste avond eten we hier, met zelfgemaakt eten.

De volgende dag eerst onze blog updaten, en daarna gaan we de stad in. Eigenlijk heeft Minsk maar 1 echte hoofdstraat die het bekijken waard is, dus daar lopen we overheen. We zijn dus ook relatief snel klaar en komen tot de conclusie dat Minsk voor ons niet heelveel te bieden heeft … Wij vonden Brest veel leuker! Wel hebben we hier veel protserige gebouwen gezien op grote pleinen en nog wat links naar de USSR. Wel heel grappig dus! ‘s avonds bij de T.G.I.F. gegeten en luxe met de taxi terug naar huis. Vandaag gaan we hier nog even de bieb bekijken, blijkbaar nog een een staaltje sovet: veel te groot voor het doel, maar groot is beter! :-)

Vandaag rijden we door naar een dorp in het binnenland, hier gaan we naar een ‘homestay’ op een soort boerderij, althans dat denken we want ze spraken alleen Russisch dus het is weer even afwachten waar we terecht komen ….

Groetjes,

Cathelijne & Rutger

This entry was posted in Wit-Rusland (Belarus). Bookmark the permalink.

One Response to Minsk

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.