Maleisië – Cameron highlands, Taman Negara & Kuala Lumpur

Hoi allemaal!

Inmiddels zijn we in Maleisië! En dit land bevalt ons uitstekend! Het land is een stuk moderner, modernere gebouwen, uitstekende wegen (maar dus ook weer tol betalen) en hele vriendelijke mensen.

Onze eerste echte stop was de Cameron highlands, de hooglanden van Maleisië. Dus een stuk kouder dan de rest van het land, het scheelt zo’n 10 graden! Het is ook daarom dat ze hier weer grote theeplantages hebben.
Onderweg naar onze slaapplaats kwamen we allemaal aardbeienplantages tegen, die konden we niet zomaar voorbij rijden! Dus gestopt en een aardbeiensalade gehad. Heel lekker en heel grappig om te zien dat veel Maleisiërs daar nog nooit aardbeienplantjes hadden gezien en ermee op de foto gingen!
Aangekomen in de Cameron Highlands kwamen we ineens heel veel Landrovers tegen, en na navraag bleek dat hier de meeste LRs ter wereld nog rijden! Veel oude modellen die al wel 100 keer waren opgelapt met verschillende onderdelen: deze auto’s worden nog volop gebruikt in de theeplantages omdat ze ontzettend steile hellingen op kunnen rijden (veel steiler dan de huidige auto’s), maar we zagen ook een aantal heel mooi bijgehouden auto’s die voor de sier werden gebruikt.

In de Cameron Highlands hebben we gekampeerd vlakbij het kampeerterrein (we konden het terrein niet op met onze auto …): een heel rustig plaatsje, fijn weer en even weinig gedaan voor een paar dagen. We hebben wel een aantal uren door de theeplantages gereden, wat een heel leuk landschap is.

Daarna door naar Taman Negara, een nationaal park met een van de laatste primary rainforests (ofwel regenwoud dat nog nooit gekapt is). Gelukkig sliepen we niet in het park, het was daar zo ontzettend warm en vochtig dat we binnen een paar minuten volledig doorweekt waren van het zweet … Maar een bezoekje was erg leuk: de rivier over met een bootje, waarna je het park inging naar een canopy walk (een wandelroute zo’n 50 meter boven de grond van ongeveer 500 meter lang verdeeld over verschillende bruggen). Je loopt dus echt door de toppen van het regenwoud! Heel gaaf, maar ook wel een beetje eng, je loopt toch wel heel hoog!
In ons dorpje hebben we echte saté gegeten, die saus was onovertroffen! Zo hebben we ze niet in de winkel!

De volgende stop was Kuala Lumpur, waar we een hotel hadden met uitzicht op de Petronas Towers! Heel sjiek, met zwembad, gym en spa. Daar hebben we dus goed gebruik van gemaakt. Maar we moesten natuurlijk ook de stad in! De stad is veel moderner dan de andere hoofdsteden die we bezocht hebben, met veel wolkenkrabbers en winkelcentra. We hebben de stad rondgereisd met de lightrail en monorail (vooral de laatste had Rutger’s voorkeur, dus die hebben we zo veel mogelijk genomen ;) ) en zijn naar de grootste attracties hier geweest. Dus Chinatown en Little India (die beiden niet op de daadwerkelijk landen lijken :) ), het independence square en de Kuala Lumpur Tower omhoog om een goed uitzicht te krijgen op de stad. verder rustig gewinkeld in een aantal grote winkelcentra en rustig aan gegeten.

Ook hebben we hier de dames ontmoet die onze route de andere kant op gaan rijden! Zij zijn net een kleine week onderweg, dus ze hebben nog wel even te gaan! We hebben ze alle tips gegeven die we hadden, en ze gaan natuurlijk een hele gave reis maken! :) Zij hebben ook ons kookstelletje overgekocht (wel een treurig momentje, toch wel een echt einde van onze reis, we hebben hem niet meer nodig … :( )!

Vandaag gaan we door naar Melaka, een stad waar de Nederlanders hebben gezeten en er dus nog veel namen en gebouwen uit die tijd zijn.

Ook is onze boot geboekt: we verschepen vanaf Singapore en de auto gaat waarschijnlijk midden volgende week de container in! Wij vliegen dan met een langere tussenstop (we moeten nog even kijken waar) terug naar Europa! De auto komt dan een maandje later terug!

Groeten,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Maleisië. Bookmark the permalink.

4 Responses to Maleisië – Cameron highlands, Taman Negara & Kuala Lumpur

 1. Dee says:

  De doc was er net weer op!Heb er van genoten. Toch ovberstelnaar dat iemand zich wil laten opsluiten van de buitenwereld en 25 a 35 jaar aan een boek wil werken.. crazy toch!?

 2. Matteo says:

  Het lijkt me een interesant boek, alle kenins van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k’denk dat je ermee voorzichtig moet doen.

 3. Mike says:

  …// //அர ள உத ர த த அட த த ம த த ஏன பச ம ட என வச ப ட வத ல ல ?க ழந த கள க க த ய ப ப ல க ற ய ம ப த அல லத இல ல த ப த அதற க ம ற ற க பச ம ப ல ய உபய க ப பர .(எர ம ப ல ல க ழ ப ப அத கம அத க ழந த க க ஒத த க க ள ள த )அந த நன ற உணர ச ச க ரணம கத த ன பச வ த ய க க சம னம க ப ர க க ன றனர // //ட ப க க ர ம ல ட ப க க ர க வ ட ட க க ண ட இர ப பத ப ர ப பனர கள ன பரம பர ப பழக கம . அப பட த த ன த ய ப ப ல இல ல த க ழந த க க பச ம ப ல த வ என ற கத அளக க ன றனர .வரல ற ற உணம வ ற . ஆத ய ல ப ர ப பனர கள வ ர ம ப உண டத பச ம ட ட கன ற க ட ட ய ன ம ம சம த ன . இப பட வ ட ட த த ன பதற க க வ த த ர க க ம ம ட ட “yajna pashu ” என ற அழ த தனர . ‘க ‘த னம என க ற வ ர த த ய ன ப ன னண அத த ன .ஆன ல , ப த தர ம , மக வ ரர ம அக ம ச ய வல ய ற த த யப த , ஏர ளம ன ர அவர கள ப ன பற ற வத ப ர த த பயந த – தங களத வ த க மதத த க ப ப ற ற க க க ள வதற க க – ‘க ல ல ம ‘ய ப ர ப பனர கள ம ப சத த டங க னர .ப ன ப , ம ட கள க க ள ள ம உயர வ த ழ வ ப ப க த த – வ ள ள மற ற ம கலர கலர ன பச ம ட உயர ந தத , கர ப ப ன எர ம ம ட த ழ ந தத என ற ப ச வர க ன றனர . பச வத க க எத ர ப ப த ர வ க க ம இவர கள , மக ஷ ச ரமர த த ன ய ல க ல லப பட ட ச ரன த ன மக ஷம (எர ம ) என ந ன த த இன ற ம எர ம ய க ல வத எத ர ப பத இல ல .இந த ய வ ன ந ன க ல ம ன ற பங க ப ல ப ர ள த வ ய ந ற வ ச ய வத எர ம ம ட த ன . இதன இந த ய வ ன த ச ய வ லங க க ஆக க எந த ப ர ப ப ன வத சம மத ப ப ன ?ப ர ப பனர கள ன பச ம ட ட ப சம பற ற ம ல ம அற ய பட க கவ ம : Buffalo nationalism: a curqitie of spiritual fascism – By Kancha Ilaiah

 4. Mujahid says:

  c4ntligen, stort grattis till er! Det har varit se5e5 rgilot att ff6lja dig under dessa me5nader, ser fram emot att ff6lja din blogg le4nge till.

 5. Feter says:

  Det de4r c4R grf6nt, Jane – det borde ve4l du veta!? ;-) Synd bara att klottraren inte hade koll pe5 det, och rf6rde ihop fe4gerna med varnan!!! :-D Men tittar man noga, se5 anar man faktiskt lite turkosgrf6na nyanser he4r och var de4r det gula och ble5a har flutit ihop. :-) Ff6r f6vrigt e4r det en ganska vit ve4rld he4r ockse5 nu. Det har snf6at ne5n/ne5gra centimeter varje natt de sista dagarna – och ige5r snf6ade det en hel del under dagen ockse5, fast det har e4nde5 inte blivit mer e4n si se5 de4r fem-sex centimeter sammanlagt. Lagom mycket, se4rskilt med tanke pe5 att man i princip kan skippa att skotta de5. :-D

 6. Natasha says:

  ja huaaaaa jag me5ste ff6rsf6ka fe5 ner frf6n som jag vann pe5 en uttlitnong pe5 en blogg! Blir se5 nervf6s att jag inte klarar det de4rff6r att frf6na me5ste frysa och sedan ve4rmas igen och se5 ste4llas ut igen ff6r att ff6rhoppeligen gro till ve5ren!

 7. Joyce says:

  subject of Home Automation, she works as a software eneinegr at Google! We had the honour to get an interview with Claire, where you can read more about the life at Google and why she chose to be an

 8. Vanelly says:

  SVIJANY mohu vřele doporučit, mezi pražskfdmi běžci o něm kolujed legndey a samotned běžci poře1dajed ze1jezd předmo do Svijan. Vfdborne1 kvalita, fatasticke1 cena a širokfd vfdběr.Majed ho v hospodě kousek pod Palmovkou asi 200m vpravo podel Rokytky…jinak je to v Praze nuda gambrinus atd.za PPV er

 9. Ritu says:

  You’ve mangead a first class post

 10. Liz says:

  Was jij zelf in Tanzania Rob? Dat wist ik niet. Wat een mooie foto’s.Je kunt ook foto’s zien via het web van ons in Zuid-Afrika, Namiebieb, Botswana en Zambia. Ik ga jullie vgolen.VA:F [1.9.22_1171]please wait…

 11. Miquel says:

  I just want to tell you that I am just very new to blogging and dniieftely loved you’re blog site. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly come with great articles. Cheers for sharing your website.

 12. levitra says:

  MCT, I’m with you–I really miss Nahrmann, though in no small part because of what Nico enjoys so much that got this thread started. The banter between Nahrmann and Merlin, or Nahrmann and Cayleb, or all three when they were together, was priceless entertainment. All three were, each in their own way, champion wise-arses.

 13. Patricia says:

  Hello ~Glad you found the site useful for you ~ Feel free to send me an email torguhh the Contact Us page~ you will receive updates from time to time You can also subscribe to the RSS PID,Sincerely, Orion

 14. Nidheeshp says:

  Ja, in juli 2010. Daar een rondreis geaadn en ervaren hoe veelzijdig een land kan zijn!Waar kan ik jouw foto’s dan zien? Klinkt als een mooie reis die je gemaakt hebt!VN:F [1.9.22_1171]please wait…

 15. Karlie says:

  Begun, the great internet eduiotcan has.

 16. Love says:

  Wonderful story, reckoned we could comnibe a handful of unrelated data, nevertheless truly really worth taking a search, whoa did a single understand about Mid East has got much more problerms as well

 17. Cami says:

  Je1 nechlaste1m, je1 pouze noelsbně konzumuji :-) Sašo a neboj, to o těch 2 hodine1ch jsem si vtloukla do hlavy už dředve (Rosťo vedš kdy a vedš kde :-) )

 18. Dankzij dit artikel hoef ik niet meer te zoeken. Don E.

 19. Een interessante lezing. Dank u wel. E. de Jeu

 20. Ik raad het aan! Elisa Spapens