Laos – Het laatste stukje naar het zuiden, Bolaven Plateau

Vanuit Tha Thaek zijn we over de hoofdweg doorgereden naar Pakse. De weg is saai, maar gaat wel ontzettend snel. We zijn dus in een paar uurtjes in het zuiden van Laos. Omdat we mooi op tijd zijn besluiten we vast de loop te gaan rijden (of in ieder geval een deel ervan), zodat e de volgende dag gewoon door kunnen rijden naar Cambodja. Maar na zo’n 30 kilometer begint de auto raar te doen … Hij wil niet meer boven de 3000 toeren uitkomen … Dus zijn we snel omgedraaid terug naar Pakse en zijn begonnen met googlen, wat zou het kunnen zijn? Er zijn een paar standaard problemen met Landrovers en we vreesden dat het wel een een kapotte brandstofpomp zou kunnen zijn. Buiten het feit dat er in Pakse geen Landrover dealer zit (de dichtstbijzijnde zit op zo’n 700 km, in Vientienne, Bangkok of Phnom Penh …), moeten we ook nog eens de onderdelen hier zien te krijgen als eenmaal de diagnose is gesteld … Dus eerst maar eens de LR dealer in de hoofdstad bellen en kijken wat hij kan regelen. Het blijkt dat hij een partner in Pakse heeft, die een Ford garage heeft maar wel vel verstand van auto’s. Na contact blijkt dat hij al dicht is, maar de volgende dag kunnen we om 8 uur al terecht. De diagnose van de auto laat even op zich wachten en het blijkt dat de brandstofpomp niet aangaat … Helemaal niet goed … De dealer in de hoofdstad wordt gebeld en en worden nog een aantal testen met de pomp gedaan. En wat blijkt nar zo’n 2 uur: een contactje werkt niet meer goed, waardoor de pomp niet aanslaat! Dit werkje kost een half uurtje en het blijkt zonder problemen weer te werken! Wat een opluchting! We hebben de dag besteed aan het rijden over het plateau en rustig aan bij het hotel. De volgende dag konden we weer op pad naar de grens!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

This entry was posted in Laos. Bookmark the permalink.

One Response to Laos – Het laatste stukje naar het zuiden, Bolaven Plateau

 1. Rutger & Lijn says:

  Daar moet je dan wel voor betalen :-)

 2. Rutger & Lijn says:

  We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

 3. Zeno says:

  Ik zie alleen maar tanks ;-)

 4. mama Wilma says:

  No road at all!!

 5. mama Wilma says:

  Lekkerrrrr!!!!

 6. mama Wilma says:

  Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

 7. mama Wilma says:

  Doodzwijgen dan is het er niet?

 8. mama Wilma says:

  Stoere foto, Lijnie!

 9. Mama Francine says:

  Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

 10. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ik was ook niet meegegaan hoor!!

 11. mama Wilma en papa Heddy says:

  Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

 12. mama Wilma en papa Heddy says:

  Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

 13. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

 14. mama Wilma en papa Heddy says:

  Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

 15. mama Wilma en papa Heddy says:

  Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

 16. mama Wilma en papa Heddy says:

  Goede vermomming!!

 17. mama Wilma en papa Heddy says:

  Was dat wel met een gids?

 18. mama Wilma en papa Heddy says:

  Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

 19. mama Wilma en papa Heddy says:

  Een echte safari!

 20. mama Wilma en papa Heddy says:

  Ziet er niet zo camping-achtig uit.