Turkije – Cappadocië

Hoi allemaal,

Hier weer een berichtje vanuit het warme Turkije! De laatste dagen hebben we geen regen gehad en alleen maar zon! En een graadje of 30, dus we hebben het heel slecht hier ;)

De laatste paar dagen zijn we in Cappadocië, het midden van Turkije. We staan op een camping met uitzicht op de vallei, de toeristen komen met busladingen hier voorbij om te wandelen, dus dat bevestigd het goede uitzicht dat we hebben!

De eerste dag dat we aankwamen hebben we overdag niks gedaan, ook heel relaxt! ‘s avonds hebben we de motorrijders van ‘2 Enfields and a Triumph‘ ontmoet! Hebben samen gegeten in een restaurantje in de buurt, het was heel gezellig en dus is het laat geworden! Veel waardevolle tips gekregen en besloten om toch door Pakistan te rijden. Dat betekent dat we toch helemaal over land naar Singapore gaan rijden! Maar we vonden dat we toch maar iets moesten doen hier in deze mooi omgeving dus hebben we de dag erna Goreme open air museum bezocht, wat bijna tegen de camping aanligt. Op zich een erg leuke site, maar volledig overlopen door busladingen toeristen, en dat zijn we niet meer gewend (we zijn verwend :) ), waardoor de charme van de site toch wel een deel wegviel. Omdat op deze site veel kleine huisjes en kerkjes te zien zijn in de rotsen, was het achteraan sluiten om binnen te kijken … Gelukkig konden we in de omgeving van de camping nog een aantal van deze dingen bezoeken zonder de andere toeristen, dus dat was heel leuk! Vooral met een een mooie zonsondergang op de achtergrond!

Om toch wat meer van de omgeving te zien, hebben we vandaag een rondrit door een stuk Cappadocië gemaakt. Langs een ondergrondse stad, deze is aangelegd door de Romeinen om zich te verbergen voor de moslims, en door een vallei. Om hier te komen zijn we door verschillende dorpjes gereden en de mensen en kinderen kijken ons toch altijd raar aan, maar vinden het vreselijk interessant. We worden dan ook meer dan eens nagestaard en naar gezwaaid. Heel schattig! De mensen hier zijn ook ontzettend aardig: als we de weg niet kunnen vinden zijn ze altijd behulpzaam en stellen allerlei vragen, zoals waar we vandaan komen. Nederland is vooral bekend van PSV en Ajax (ze hebben hier fans van beide clubs)!

Vandaag hebben we ook een een deken gekocht … Het is namelijk ontzettend kou hier ‘s nachts, veel kouder dan we verwacht hadden! Dus hopelijk hebben we het vanavond heel warm, dan weten we zeker dat we het in het vervolg ook warm hebben als het nog kouder wordt (in Tibet zullen we het nodig hebben … )!

Morgen gaan we door naar Mount Nemrut, de hoogste berg van Turkije!

Groetjes,

Cathelijne en Rutger

Cappadocie:

This entry was posted in Turkije. Bookmark the permalink.

3 Responses to Turkije – Cappadocië

  1. Rutger & Lijn says:

    Daar moet je dan wel voor betalen :-)

  2. Rutger & Lijn says:

    We zijn het nog niet vaker tegen gekomen … Maar hier stonden er wel 10 op een rij (zoals vaak .. Ze verkopen allemaal het zelfde op een bepaalde plek .. Er is niemand die denkt: zij verkopen thee, laat ik er cakejes bij verkopen!)

  3. Zeno says:

    Ik zie alleen maar tanks ;-)

  4. mama Wilma says:

    No road at all!!

  5. mama Wilma says:

    Lekkerrrrr!!!!

  6. mama Wilma says:

    Ik zou niet onder die losse stenen gaan staan!!

  7. mama Wilma says:

    Doodzwijgen dan is het er niet?

  8. mama Wilma says:

    Stoere foto, Lijnie!

  9. Mama Francine says:

    Dit bord staat ook langs de weg tussen Heeze en Someren erg he!

  10. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ik was ook niet meegegaan hoor!!

  11. mama Wilma en papa Heddy says:

    Rutger moet inderdaad een topdag hebben gehad!!

  12. mama Wilma en papa Heddy says:

    Mooie foto, maar wel geen echt strandweer!

  13. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat grappig! Hoe toevallig kan het zijn dat je er twee op hetzelfde moment tegenkomt?

  14. mama Wilma en papa Heddy says:

    Wat raar, al die dure auto’s die op deze foto staan. Dat valt me meteen op!

  15. mama Wilma en papa Heddy says:

    Je mag wel weer heel veel in die bunker!!

  16. mama Wilma en papa Heddy says:

    Goede vermomming!!

  17. mama Wilma en papa Heddy says:

    Was dat wel met een gids?

  18. mama Wilma en papa Heddy says:

    Hier werd dus wel enige zelfwerkzaamheid gevraagd!

  19. mama Wilma en papa Heddy says:

    Een echte safari!

  20. mama Wilma en papa Heddy says:

    Ziet er niet zo camping-achtig uit.